Euleks nudi nagradu od 82.000 eura za informaciju o ubici njihovog službenika

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark, zamenik generalnog direktora Policije Kosova za resurse Dejan Janković i zamenik predsednika opštine Zvečan Nenad Popović posetili su danas mesto na kojem je carinski službenik Euleksa Audrius Šenavičius ubijen pre sedam godina i položili venac na spomen obeležju.

Na današnji dan pre sedam godina Šenavičius je ubijen od strane nepoznatih lica na severu Kosova dok je vozio na posao, a počinioci ovog ubistva još uvek nisu identifikovani, navodi se u saopštenju Euleksa.

“Danas stojimo ovde, na mestu na kojem je naš kolega Audrius Šenavičius iz Litvanije ubijen pre tačno sedam godina”, kazao je Vigemark.

Poručio je da ovaj zločin još uvek nije rešen, uprkos dugim istragama prvenstveno od strane samog Euleksa.

“Kada je Euleks završio svoj izvršni mandat u pravosuđu 2018. godine, ovaj predmet ubistva predat je kosovskim organima tužilaštva. Oni sada vode ovaj slučaj, ali još uvek nema rezultata. Zbog toga danas apelujem na sve koji imaju informacije o ovom slučaju, na one koji znaju nešto o onome što se ovde dogodilo pre sedam godina, da se jave i objasne šta se dogodilo. Vaša anonimnost će biti zagarantovana”, naveo je Vigemark.

Istakao je da je tu i vrlo značajna finansijska nagrada za informacije koje će voditi ka rešavanju ovog predmeta i dodao da ovde nije reč o novcu, već o pravdi i još jednom primeru nekažnjavanja.

“Pravda je potrebna porodici žrtve, svima ovde na Kosovu, regionu, a takođe i Evropskoj uniji”, poručio je Vigemark.

Tokom ceremonije polaganja venca Janković je rekao da osećaju poštovanje prema kolegi Audriusu kao prema svakom pripadniku Policije Kosova koji je izgubio život služeći narod Kosova.

“Oblačeći policijsku uniformu svesni smo rizika kome se izlažemo, jer je čast služiti narodu, međutim gubitak života kolege koji je došao iz Litvanije da pomogne nama ovde na Kosovu ima još veću težinu. Mi, pripadnici  Policije Kosova ćemo mu biti večno zahvalni na podršci koju nam je pružio kao i žrtvi koju je položio, a to je njegov život”, istakao je Janković.

Takođe je dodao da zbog toga imaju još veću odgovornost da ulože maksimalan trud kako bi izvršioce ovog zločina pronašli i priveli pravdi.

Euleks poziva sve one koji možda poseduju informacije, koje mogu pomoći policiji, da se jave. Misija nudi nagradu od 82.000 evra za informacije koje mogu dovesti do hapšenja i osude izvršioca(-laca) ovog ubistva, navodi se u saopštenju.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana