Fudbalski savez Kosova: Očekujemo da se kosovski Srbi vrate u stvarnost i priključe FSK

Fudbalski savez Kosova reagovao je povodom novih utakmica koje su odigrale tzv.selekcije Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, koji je deo Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Koha.

Povod za reagovanje su prijateljske utakmice koje su dve tzv.selekcije mladih Federacije Kosova i Metohije odigrale sa ekipom u Kraljevu.

Prema FFK, kosovski Srbi samo nanose štetu sebi takvim postupcima.

Pozvali su članove srpske zajednice na Kosovu da razmisle i vrate se u stvarnost.

“Kosovo je nezavisna država i međunarodno je priznato, dok je FFK punopravni član UEFA i FIFA od 2016. Naše reprezentacije i klubovi učestvuju u svim zvaničnim međunarodnim takmičenjima već pet godina. FFK je više puta pozvao lokalne Srbe da se vrate u stvarnost i grade svoju budućnost u fudbalu tako što će biti deo zvaničnih takmičenja FFK. Mi kao jedino legitimno telo za organizovanje fudbalskih takmičenja u Republici Kosovo brinemo da stvorimo jednake mogućnosti za razvoj fudbala svim našim građanima, bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju“, navedeno je u saopštenju.

Fudbalski savez Kosova je mišljenja da takvim postupanjem srpska zajednica nanosi sebi šetu.

“Ako svoju budućnost vide u Kraljevu, a ne u mečevima UEFA i FIFA, to je njihov problem. Međutim, trebalo bi da znaju da je njihova perspektiva na Kosovu i očekujemo da se osveste što je pre moguće, kako ne bi trošili vreme na takve improvizacije “, saopštio je Fudbalski savez Kosova.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook