Hapšenje u Prizrenu zbog zloupotreba u javnim nabavkama u iznosu od 1,4 miliona eura

Kosovska policija je uhapsila tri lica nakon što je Osnovno tužilaštvo u Prizrenu prikupilo informacije koje se odnose na objavu mreže nevladinih organizacija “Avonet” o instalaciji i popravci javne rasvete u Prizrenu, zbog sumnje da je objavljena faktura falsifikovana, prenosi Reporteri.

Osumnjičeni G.P, S.S. i B.S. privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela falsifikovanje dokumenata i zloupotreba i prevara u javnim nabavkama. Uhapšeni su i pritvoreni vlasnici firmi “Nabs” i “Kons Eng”.

“Mreža nevladinih organizacija Avonet je 12. aprila 2021. godine objavila saopštenje za javnost o procesu instalacije i popravke javne rasvete u opštini Prizren. U saopštenju se navodi da je Opština Prizren sa ekonomskim operaterom potpisala ugovor u iznosu od 1.394 miliona evra, a kao dokaz su dostavljena falsifikovana dokumeta. Mreža Avonet je navela da je faktura od 01.05.2020. zadovoljila sve kriterijume, dok podaci pokazuju da faktura nije prijavljena kao prodaja od strane preduzeća Cons Eng i nije registrovana kao kupovina od strane kompanije Nabs”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Državni tužilac preduzeo je istražne radnje radi prikupljanja informacija o tenderskoj dokumentaciji, a osumnjičeni su zadržani u policijskom pritvoru na 48 sati.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook