Haziri: Nema mjesta u vladi za ministre koji zaobilaze premijera

Zamenik predsednika DSK Lutfi Haziri rekao je da bi ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla trebalo da bude razrešena sa funkcije, prenosi Gazeta ekspres.

Haziri je rekao da je Hotijeva vlada uglavnom “meka” vlada, ali po njemu ministri nemaju pravo da upuc╠üuju pisma Predsedni┼ítvu zaobilazec╠üi premijera.

ÔÇ×Ako ministar po┼íalje pisma Predsedni┼ítvu i ignori┼íe premijera, nec╠üu mu oprostiti. Nisam pomenuo nijedno ime, ministru koji kr┼íi prvo osnovno pravilo rada, zaobilazi premijera, nema mesta u kabinetuÔÇť, rekao je Haziri na kanalu10.

Predsedavajući DSK Isa Mustafa rekao da ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj-Stubla nije koordinirala sa premijerom Avdulahom Hotijem oko imenovanja generalnih konzula.

Mustafa je rekao da se dogovorio oko imenovanja biv┼íeg savetnika Kadrija Veselija za konzula u Frankfurtu u Nema─Źkoj, ┼íto je u─Źinjeno bez odobrenja Hotija.

ÔÇ×Ka┼że se da ovo nije jedini slu─Źaj. Diplomata me je obavestio da je ista stvar ura─Ĺena i u konzulatu u Frankfurtu, ┼íto govori o nedostatku koordinacije izme─Ĺu Ministarstva spoljnih poslova i vlade u dono┼íenju odluka. Ovu praksu treba ispraviti, izjavio je Mustafa.

(Kosovo Online/Gazeta express)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

´╗┐