Hoti sa zvaničnicima DFC o sprovođenju projekata dogovorenih u Vašingtonu

Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa predstavnicima Američke finansijske korporacije za međunarodni razvoj (DFC) sa kojima je razgovarao o sprovođenju projekata dogovorenih sporazumom za normalizaciju ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije, potpisanim 4. septembra u Beloj kući.

Hoti je, u pratnji ministra infrastrukture Arbana Abrašija primio danas predstavnike DFC, Kejleba Mekkarija, Brajana Martalusa i Džona Jovanovića, zajedno sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom.

“Tokom ovog sastanka u fokusu diskusije bile su određene oblasti, odnosno na kapitalne projekte, kao što su: auto-putevi, železnice i energetika”, naveo je Hoti u objavi na Tviter nalogu.

Kosovki premijer je zahvalio američkim partnerima na kontinuiranom doprinosu, imajući u vidi, kako je naveo, njihovu izvanrednu efikasnost u primeni sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije.

Ambasada SAD na Kosovu takođe je pozdravila dolazak predstavnika DFC Kejleba Mekkarija, Brajana Martalusa i Džona Jovanovića u Prištinu.

“Sledeći korak u podršci implementacije istorijskog sporazuma u Vašingtonu o ekonomskoj normalizaciji između Kosova i Srbije”, navodi se u objavi američke ambasade.

 

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana