Hoxhaj: Odbijanjem debate Kurti pokazuje bahatost i nepoštovanje prema građanima

Kandidat za premijera DPK Enver Hodžaj smatra da Kurti odbijanjem TV debate pokazuje da Samoopredeljenje ne zanimaju građani, već apsolutna vlast, prenosi Gazeta Eksperes.

Hodžaj je rekao da je pozvao Kurtija na debatu, kako bi birači mogli da uporede ideje i političke platforme stranaka, ali je lider Samoopredeljenja to odbio.

Kandidat DPK za premijera smatra da bi takva debata ojačala demokratiju na Kosovu.

“Pozvao sam Kurtija da se suočimo u javnoj debati, ali on je to odbio. Odbijanjem je dokazao da ga ne interesuju potrebe građana, već isključivo apsolutna vlast. Godinama je Kosovu neophodna debata kandidata za premijera. Takva rasprava bi građanima jasno predstavila izborne platforme, ali i konsolidovala, i ojačala demokratiju. Odbijajući da se pojavi u javnoj raspravi Kurti pokazuje da ne poštuje građane. Takođe vrlo dobro zna da su njegove priče i dogmatske fraze slabe naspram konkretne platforme, koja se fokusira na građane, kao što je platforma za oporavak Demokratske partije Kosova. Kurtijevo ponašanje je bahato i neuko, ne prema meni, već prema građanima. Zato DPK nudi platformu za oporavak i kada postanem premijer, zajedno ćemo je i realizovati”, rekao je Hodžaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook