Hoxhaj pozvao Kurtija na TV debate uoči izbora

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da će glavnu borbu na ovim izborima voditi stranka na čijem je čelu i Samoopredeljenje, prenosi Reporteri.

Hodžaj je pozvao lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da objavi program svoje stranke, a uputio mu je i poziv da do izbora zakazanih za 14. februar mišljenja suoče u šest debatnih emisija.

„Ne postoji nijedna politička stranka koja ima više iskustva, znanja i odlučnosti da reši probleme građana od DPK. Danas sam ovde da pozovem Samoopredeljenje da nastave sa njihovim programom. Trka na ovim izborima je samo između DPK i Samoopredeljenja. Zato pozivam Kurtija na 6 debatnih emisija u kojima ćemo govoriti o ekonomiji, obrazovanju, spoljnoj politici i ostalim temama, jer demokratija nije monolog, a izbori su dijalog“, rekao je Hodžaj.

On je dodao da se Kosovo godinama suočava sa velikim posledicama, kao rezultat politike.

„Danas Kosovu prete četiri opasnosti, dve su pandemija i posledice pandemije, međutim nacionalna opasnost je način upravljanja pandemijom. U ova dva aspekta dve vlade Kosova su propale. Treća opasnost proizlazi iz nedostatka stabilnosti, sigurnosti usled narušavanja političke scene, neprijateljstva između političkih partija. Mislimo da bi politička klasa trebalo da bude zajedno“, rekao je Hodžaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook