Isa Mustafa: Nijedan kandidat se nije zvanično prijavio da me naslijedi

Preostalo je još dve nedelje do održavanja Izborne skupštine DSK kada se očekuje da delegati izaberu novog lidera stranke, a bivši predsednik DSK Isa Mustafa kaže da još nema zvaničnih kandidata koji bi ga nasledili, prenosi Gazeta Ekspres.

U DSK postoje kandidati koji se pominju kao mogući nalednici Ise Mustafe, a Gazeta Ekspres navodi da nedavne reakcije zvaničnika stranke na društvenim mrežama pokazuju da je u toku unutarstranačka podela na dva tabora.

Najveću podršku članova stranke za mesto predsednika sa jedne strane ima Lutfi Haziri. a sa druge Kujtim Šalja. Članovi stranke koji su javno najavili svoje kandidature za mesto lidera stranke su i Anton Ćuni i Melihate Trmkolji.

Za mesto predsednika DSK još uvek nema službenih kandidatura podnetih stranci, za Gazetu Ekspres je potvrdio i bivši lider ove stranke Isa Mustafa.

„Još nema ni jedne zvanične kandidature, do 14. marta svi imaju pravo da u svojim ograncima vide koliku podršku uživaju, a onda se ovog datuma zvanično i kandiduju”, rekao je Mustafa koji je na čelu stranke proveo deset godina.

Što se tiče javno objavljenih kandidatura, Mustafa je odbio da ih komentariše, rekavši da će ih sačekati kad budu zvanično odlučeni. Mustafa je naglasio da neće doći do odlaganja izbora rukovodstva stranke, već da će 14. marta biti izabran novi lider DSK.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook