Kandidat za gradonačelnika Prištine Arben Vitia?

Bivši ministar zdravlja u vladi Aljbina Kurtija, Arben Vitia, koji se pominje kao idealan kandidat za gradonačelnika Prištine, na izborima 14. februara osvojio je u Prištini više od 23.000 glasova i po broju glasova nije uspeo da preuzme prvo mesto, Vjosi Osmani koja je u tom gradu osvojila 44.000 glasova, prenosi Reporteri.

Pokret Samoopredeljenje zvanično nije potvrdio, iako je bilo izjava zvaničnika te partije da ne postoji pogodniji kandidat za gradonačelnika Prištine od Vitije.

Prema proračunu Gazete Ekspres, na vanrednim izborima 14.februara, na 228 biračkih mesta u Prištini Vitija je osvojio više od 23.000 glasova.

U poređenju sa uzborima iz 2019.godine, Vitija je osvojio veći broj glasova. Na prošlim izborima u Prištini je osvojio 11.445 glasova, a na celom Kosovu 26.106 glasova.

Vitija je, iako ovog puta sa više osvojenih glasova, iza Vjose Osmani, koja je samoinicijativno ušla u koaliciju sa Pokretom Samoopredeljenje.

Za Osmani je glasalo više od 44.000 građana u Prištini, oko 20.000 glasova više od Vitije.

Prema nezvaničnim izveštajima medija, Osmani je ukupno osvojila više od 250.000 glasova. Ukoliko je to tačno Osmani je političar sa najviše osvojenih glasova ikada na Kosovu.

Na listi Pokreta Samoopredeljenje broj tri je Gljauk Konjufca sa više od 30.500 glasova osvojenih u Prištini.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook