Komandir pod stanice Sredska, poručnik Džemalj Aslani: Važno saopštenje za sve mještane Župe i šire

Imajući u vidu da predstoji sezona godišnjih odmora kao i veliki priliv ljudi iz same dijaspore kao i mnoga druga svadbena i druga veselja, razne kulturne manifestacije, velika frekvencija vozila kako na glavnom magistralnom putu tako i seoskim ulicama unutar sela kao i veće angazovanje policije a u skladu sa svim vazećim zakonima Republike Kosova, iz Policije Kosova obavještavaju o svojim aktivnostima koje će preduzeti u periodu koji predstoji.

Policija Kosova obavještava građane Župe i šire da se pridržavaju sljedećeg:

1. Svi trotoari kao i putevi kako unutar sela tako i glavni moraju biti prohodni za saobraćaj a trotoari slobodni za pješake

2. Na osnovu zahtjeva predsjednika sela glavne deonice koje vode kroz selo trebaju biti oslobodjene za normalno funcionisanje saobraćaja ( Uzimajući u vidu da postoje javni kategoprisani i javni ne kategorisani putevi, dok briga o parkiranju vozila je u nadleznost samog vozača a ne policije )

3. Deonice puta u selu Rečane glavni magistralni put, trotoari kroz selo kao i deonica puta za gornje i Donje Ljubinje kod poslastičarnice ,,Sarajevo „ potpuno oslobodjena uzimajući u obzir da se radi o deonici puta sa dve kolovozne trake a gdje je parkiranje ili zaustavljanje vozila na osnovu zakona zabranjeno i gdje u većini slučajeva dolazi do blokade saobraćaja.

4. Deonica puta u selima Donje i Gornje Ljubinje od škole pa sve do završetka glavne trase puta potpuno oslobodjene za saobraćaj u oba smjera.

5. Deonica puta u selu Mušnikovo od samog ulaza pa sve do izlaza iz sela prema djelu gdje zive mještani srpske nacionalnosti.

6. Deonica puta u selu Planjane od restorana Pariz do kraja završetka ulice da bude prohodna za vozila u oba smjera.

7. Ostale deonice puta u selima Manastirica, Nebregošte, Gornje Selo obavezno da budu prohodne za saobraćaj u oba smjera.

8. Svako parkiranje vozila ispred ugostiteljskih i drugih objekata a koja otežavaju normalno funcionisanje saobraćaja je zabranjeno.

9. Na osnovu dogovora kao i zahtjeva predsjednika sela u zoni odgovornosti pod.stan.Sredska dogovoreno je da svadbena i druga veselja mogu trajati do 01:00 h. Svako svadbeno veselje u bilo koje selo ako se nastavi i dalje poslije navedenog vremena postupiti na osnovu zakona o Javnom redu i miru Član 8. Tačke 1,2 i 3. Član 8

Prekršaj koji se odnosi na buku

1. Svako ko stvara nepotrebnu i nepodnosljivu buku koja dopire do okolnih stanovnika ili do ulice i uznemirava druge osobe od 22:00 do 07:00 časova tokom radnih dana odnosno od 23:00 do 07:00 časova subotom i nedjeljom kazniće se za prekršaj.

2.Ako je prekršaj iz stave 1 ovog člana počinilo fizičko lice, kazniće se novčanom kaznom od trideset (30) do pet stotina – 500 ) eura.

3. Ako je prekršaj iz stav 1 ovog člana počinio vlasnik ili odgovorno lice pravnog subjekta, kazniće se novčanom kaznom od sto pedeset ( 150 ) do sedam stotina ( 700 ) eura.

Na kraju iz policije navode da će biti maksimalno angažovani na suzbijanju svih incidenata i  sprovođenju važećih zakona Republike Kosova.

Por. Džemalj Aslani

Komandir pod stanice Sredska

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana