Krasniqi: Klinički centar ove godine započinje sa radom na veštačkoj oplodnji

Univerzitetska klinička bolnička služba Kosova ima za cilj da odeljenje za veštačku oplodnju počne sa radom u toku ove godine, najavio je direktor te službe Valbon Krasnići, piše Ekonomija Onlajn.

Krasnići je rekao da da su, u okviru Kliničkog centra, već započeti radovi na adaptaciji prostora za tu namenu.

On je dodao da je jedan od njegovih ciljeva, kao direktora Univrzitetske kliničko bolničke službe Kosova, i povećanje discipline, transparentnosti i odgovornosti.

“Svi zaposleni moraju poštovati radno vreme, povećati odgovornost i transparentnost u odnosu na građane i medije. Takođe smo započeli radove na adaptaciji prostora za uvođenje usluge veštačke oplodnje i u ovoj godini imamo plan da ova služba postane funkcionalna u okviru Univrzitetskog kliničkog centra Kosova”, rekao je Krasnići.

Govoreći o odlasku bivše direktroke Klinike za infekstivne bolesti Ljindite Ajazaj-Beriše, Krasnići je rekao da je ona navela lične razloge zbog kojih je otišla, i dodao da traži nekoga ko će voditi tu kliniku.

Krasnići je istakao da je ustanova za sportsku medicinu sada funkcionalna i ima na raspolaganju 101 ležaj.

Prema njegovim rečima, većina usluga nije zaustavljena tokom pandemije, uključujući klinike za radiologiju i ginekologiju, službe za pacijente sa karcinomom i pedijatrijske klinike.

“Obnovili smo ove usluge od 5. januara ove godine. Vratili smo specijalističke preglede, a takođe smo postepeno vratili hirurške službe. Dakle, sve usluge koje su suspendovane tokom pandemije su vraćene. Ali većina usluga nije ni bila zaustavljena, uključujući radiologiju, ginekologiju, usluge za pacijente sa rakom, usluge u pedijatrijskoj klinici”, dodao je Krasnići.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook