Kurti: Ni jedno dijete neće ostati gladno, slijedi novčana pomoć

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti obećao je da sa programom njegove stranke ni jedno dete neće biti ostati gladno i naglasio će porodice sa malim prihodima imati novčani dodatak za svako dete, prenosi Reporteri.

Kurti je obećao 50 evra po detetu ako porodica ima godišnji prihod manji od 7.000 evra, 100 evra po dvetetu ako porodica ima godišnji prihod manji od 6.000 evra i novčani dodatak od 150 evra po detetu, ukoliko porodica ima godišnji prihod koji iznosi manje od 5.000 eura.

Lider Samoopredeljenja je dodao i da će sve porodice primati mesečne dečije dodatke i to 20 evra za svako dete mlađe od 2 godine i 10 evra za decu između 2 i 16 godina. Takođe je obećao otvaranje 160 novih vrtića širom zemlje.

“Član 50 Ustava garantuje zaštitu i brigu za dobrobit naše dece.Porodiljsko odsustvo za roditelje trajaće 12 meseci, dok će nezaposlene majke primati 250 evra u prvih šest meseci. Ni jedno dijete neće ostati gladno i neće biti ostavljeno. Otvorićemo 160 novih vrtića u celoj zemlji, a besplatni obroci biće osigurani za sve učenike od prvog do petog razreda”, dodao je Kurti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook