Likaj: Situacija sa pandemijom u školama pod kontrolom

Ministar obrazovanja i nauke Rame Ljikaj rekao je da je situacija sa pandemijom u školama pod kontrolom, iako je u nekim školama bilo pozitivnih slučajeva koronavirusa među nastavnicima i među učenicima, prenosi Koha.

Dodao je da je nastava u školama u kojima je bilo pozitivnih slučajeva nastavljena na daljinu i naglasio da ne očekuju porast obolelih od kovid-19 u školama.

„Postoje neki slučajevi koji su dijagnostikovani kod nastavnika i učenika, naravno da imamo pripremljene scenarije u zavisnosti od situacije sa pandemijom, po preporukama neke od škola su prešle na onlajn nastavu već 14 dana. Njihovo stanje nadgleda medicinsko osoblje, istovremeno Nacionalni institut za javno zdravlje neprestano nadgleda i sve je trenutno pod kontrolom“, rekao je Ljikaj.

Ne nadamo se da ćemo imati porast slučajeva, imali smo vrlo dobar napredak u nastavnom procesu, imamo još dva dana za koja se predviđa da će biti manje ili više teška, ako čak i ova dva dana znače danas i sutra uspešno ih prolazimo i verujemo da smo vrlo dobro započeli školsku godinu, rekao je Ljikaj.

Ministar Ljikaj je to rekao tokom potpisivanja Sporazuma o saradnji Ministarstva prosvete i nauke i volontera u Mondo-RTM „Alijansa za razvoj predškolskog obrazovanja na Kosovu“.

Cilj sporazuma je da poveća kvalitet obrazovnih usluga koje pružaju javni, privatni i dečji vrtići na Kosovu.

Projekat podržava sprovođenje Strateškog plana za obrazovni sektor na Kosovu, u oblasti obrazovanja u ranom detinjstvu.

Povodom potpisivanja ovog sporazuma, Ljikaj je rekao je da projekat postoji tri godine i da je njegova vrednost oko milion evra.

Ambasador Italije na Kosovu Nikola Orlando rekao je da je projekat investicija za budućnost Kosova i investicija za dobre odnose između Kosova i Italije.

Koordinatorka „Volontari nel Mondo“ Federika Areci pokazala je šta su stubovi projekta, istovremeno naglašavajući da je to važan projekat jer decu doživljava kao subjekte koji imaju pravo na svoju budućnost.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana