Martens: Kurti je neobičan kandidat za premijera, zalaže se za “ukidanje svoje zemlje”

Nemački novinar Mihael Martens, koji piše za Frankfurter Algemajne Cajtung, prokomentarisao je izjavu Aljbina Kurtija o omogućavanju referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije, navodeći da je neobično što Kurti “zagovara ukidanje svoje zemlje”.

Martens je potencijalnog premijera Kosova Aljbina Kurtija koji bi, kako je istakao Martens, glasao za ujedinjenje sa drugom zemljom a svoju sopstvenu ukinuo, nazvao neobičnim.

“Aljbin Kurti kaže da se zalaže za promenu kosovskog ustava kako bi se omogućio referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije. Dodaje da će glasati za takvo prisajedinjenje. (Potencijalni) premijer koji se zalaže za ukidanje svoje zemlje. Zaista neobično”, napisao je na Martens na Tviteru.

Martens je reagovao na izjavu Aljbina Kurti za “Euronjuz” da će glasati za ujedinjenje Kosoca sa Albanijom, u slučaju da bude održanreferendum.

“Čim Kosovo ojača, i kada uspemo da referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom sprovedemo na miran i demokratski način, ja bih glasao za ujedinjenje”, rekao je Kurti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook