Mnogi su kažnjeni sa 200 eura zbog pitajke tokom policijskog časa u vrijeme Ramazana

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj apelovala je na ukidanje policijskog časa tokom posta u mesecu Ramazana i istakla da dvonedeljne mere zatvaranja nisu donele očekivane rezultate u suzbijanju koronavirusa.

Kadrijaj je na Fejsbuk nalogu navela da bi policijski čas trebalo da bude ukinut tokom meseca Ramazana, u kome se muslimanski vernici hranom služe samo noću.

“Donošenje novih antikovid mera od strane Vlade Kosova nije donelo nikakvu korist građanima, jer se ništa nije ni promenilo u poslednje dve nedelje. Policijski čas je posebno nepotreban u svetom mesecu Ramazanu kada građani koji poste moraju da budu posluženi hranom tokom noći“, istakla je Kadrijaj.

Ona je apelovala na Vladu Kosova da preispita odluku u vezi sa policijskim časom i da bar ne kažnjava građane Kosova ukoliko ne može da im pomogne.

“U vezi sa mesecom Ramazanom, pozivam kosovsku vladu da preispita odluku u policijskom času i da ili ukine ovu odluku ili smanji policijski čas umesto do 5 časova do 2 sata ujutru. Ako ne možete da pomognete građanima, makar im nemojte tokom ovog meseca praviti prepreke, kada znamo da su mnogi kažnjeni sa 200 evra zbog pite poslužene tokom policijskog časa“, istakla je Kadrijaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook