Na Ahiret preselio dr. Oruč Karadolami

Jutros je iznenada u 60. godini života od posljedica srčanog udara preminuo dr. Oruč Karadolami.

Dugogodišnji šef stomatološke službe u Centru porodične medicine u Prizrenu, poznati župski i prizrenski stomatolog dr. Oruč Karadolami preminuo je jutros u 60. godini života.

Rođen je 1959. godine u Donjem Ljubinju gdje je i završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu je završio u Prizrenu i Prištini, a stomatološki fakultet u Prištini. Odmah po završetku studija radio je na stomatološkom odjeljenju u Prizrenu. Predavao je više predmeta u medicinskoj školi u Prizrenu. Bio je dugogodišnji šef stomatološke službe u Centru porodične medicine. Takođe, bio je i odbornik u više mandata u Skupštini opštine Prizren.

Portparol regionalne policije Prizrena, Shaban Osmanollaj, objavio je da je ovaj slučaj po nalogu tužioca klasifikovan kao sumnjiva smrt.

“Slučaj se dogodio danas oko sedam sati. Pokojnik je, dok je išao na posao, preminuo u svojem vozilu u selu Donje Lubinje. Po nalogu tužioca, tijelo je poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištini radi obdukcije”, rekao je Osmanollaj za portal “Koha Ditore”.

Početna istraga vodi ka tome da je pokojnik pretrpio srčani udar, ali očekuje se da će izvještaj ISM-a potvrditi uzrok smrti.

Povodom preseljenja dr. Oruča Karadolamija oglasila se i Stomatološka komora Kosova čije saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Stomatološka komora Kosova obavještava svoje članove da je danas, 24.03.2020. u 60. godini života, iznenada preminuo naš uvaženi kolega dr. Oruč Karadolami, specijalista iz oblasti endodoncije, istovremeno i član Odbora direktora Stomatološke komore Kosova.

Dr. Oruč Karadolami je svojim izvanrednim profesionalnim radom, zalaganjem i predanošću tokom proteklih decenija dao veliki doprinos u pružanju stomatoloških usluga stanovništvu prizrenskog regiona. Dugo je bio i šef stomatološke službe Centra porodične medicine u Prizrenu.

Dr. Oruča Karadolamija ćemo zauvijek pamtiti kao čovjeka visokih ljudskih i profesionalnih vrijednosti. U ime Skupštine, Upravnog vijeća i članova Stomatološke komore Kosova upućujemo iskreno saučešće porodici”, stoji u saopštenju.

(info-ks.net)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana