Naša studentica, buduća novinarka Adelisa Salaji u ulozi vodiltelja u Ankari na svečanoj proslavi 11. godišnjice nezavisnosti Republike Kosova (FOTO/VIDEO)

Povodom dana nezavisnosti Republike Kosova studenti sa Kosova i iz različitih gradova regiona (Skopje, Gostivar, Skadar) koji studiraju u Ankari u Turskoj, proslavili su 11. godišnjicu Kosova kao nezavisne države.

Oni su uz pomoć Ambasade Kosova u Ankari 16. februara priredil svečanost u čaršiji Ankare Hamamönü. Time su uspijeli, ne samo da oduševe svoje kolege sa Kosova već i svoje prijatelje iz Turske i različith zemalja regiona.

Program se sastojao iz nekoliko tačaka. Svečanosti su takođe, osim Ambasadora Avnija Spahiua, prisustvovali i diplomate koji su stigle kao gosti iz Crne Gore i Pakistana.

Bilo je tradicionalnih igara, tradicionalnih pjesama uz koje su svi prisutni mogli uživati, kao i tradicionalnih jela kao što su “flije” i dr.

Ono što je važno istaći jeste da je našoj uspješnoj i ambicioznoj studentici u Ankari, Adelisi Salaji iz Prizrena pripala čast da bude voditelj programa. Adelisa je inače nakon diplomiranog i uspješno završenog turskog jezika, krenula sa studijama na smjeru novinarstva, a u ulozi voditelja ovog svečanog i jedinstvenog programa briljirala.

Također, studenti su u bašti objekta priredili izložbu slika gradova Kosova pojedinačno, kao fotografija kroz koje je prikazan put do nezavisnosti države ( ratna događanja, velike građevine i posebne vrste arhitekture koje su korišćene prilikom njihove izgradnje).

Program se završio igrom, pjesmom, slikanjem i upoznavanjem naših studenata.

 

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook