Nove mjere: Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22.30 do 5 ujutru

Predstavnici Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.

Na istoj sednici Vlade je donet zaključak da ostane na snazi zabrana kretanja u periodu od 22.30 do 05.00 časova ujutru.

„Ova zabrana kretanja se ne odnosi na hitne slučajeve, zatim za zdravstvene radnike, osoblje zaduženo za bezbednost građana i operatere koji izvode javne radove i usluge. Ograničenje kretanja ne važi ni za ekonomske operateri koji obezbeđuju funkcionisanje lanca snabdevanja (uključujući prevoz robe / usluga), ali pod uslovom da im je data posebna dozvola iz EDI sistema Poreske uprave Kosova“, navodi se u odluci kosovske Vlade.

Kada je reč o obrazovanju odlučeno je da „javne i privatne institucije svih nivoa obrazovanja nastavljaju predavanja u skladu sa relevantnim smernicama za obrazovni sektor“.

Takođe, zabranjeno je svim privatnim i javnim institucijama svih nivoa obrazovanja da organizuju vannastavne aktivnosti, kao što su ekskurzije, grupne šetnje ili studentske zabave.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook