Opština Prizren od sada pokriva sve troškove sahrane

Opština Prizren će od sada pokriti sve troškove sahrane u suradnji s vjerskim zajednicama, a regionalna kompanija “Ekoregjioni” također će pružiti usluge sahrane za sve stanovnike općine Prizren.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, direktor Direktorata za javne usluge Levent Kasemi i direktor Direktorata za rad i socijalno staranje Fejzë Kabashi koji su dali detaljne informacije kako bi obavjestili javnost o toj odluci.

Porodice koje su do sada imale smrtni slučaj koristile su samo novčana sredstva kroz subvencije kako bi od opštine Prizren pokrile troškove pogreba.

Od sada osim finansijske podrške, sporazumom potpisanim između gradonačelnika i kompanije “Ekoregjioni”, nude se i usluge uključujući sahranjivanje prema vjerskim obredima, bez potrebe za dodatnim obvezama porodice pokojnika.

Sve što trebaju učiniti članovi porodice jeste prijaviti na vreme smrtni slučaj i to na broj telefona +383 49 305 050, kako bi služba znala adresu i vrijeme kada bi se ukop pokojnika trebao obaviti.

Pored toga, opština Prizren je potpisala ugovor sa “Ekoregjioni” o održavanju svih grobalja na teritoriji opštine Prizren.

Prema ovom sporazumu groblje će se čistiti dva puta godišnje, uključujući kosidbu i uklanjanje grmlja.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana