Otvoreno pismo bošnjačkog zastupnika Rasima Demirija svim nadležnim instituciijama na Kosovu od lokalnog do centralnog nivoa

Na adresi naše redakcije stiglo nam je otvoreno pismo bošnjačkog zastupnika u Parlamentu Kosova, Rasima Demirija a povodom pandemije koronavirusa koja je proglašena u čitavom svijetu i sutuacije u kome se nalazi naša država.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

Otvoreno pismo svim nadležnim instituciijama na Kosovu od lokalnog do centralnog nivoa

Poštovani predsjedniče opštine Prizren gospodine Haskuka, uvaženi direktore zdravstva gospodine Shehu, gospodine ministre zdravstva, Vitia:

Sa velikom pažnjom pratimo vaš rad i angažovanje na zaštiti svih građana Kosova od koronavirusa na razne načine i to cijenimo.

Posebno nam je drago što za spriječavanje koronevirusa dajete stučna upustva i apelujete kako da se građani ponašaju i čega da se pridržavaju.

Takođe i Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Kosova svakim danom pokazuje sa korisnim odlukama veliko intresovanje za zaštitu od ove opake pandemije.

MEĐUTIM, NA ŽALOST SVE TE ODLUKE, SVI APELI, SVA UPUSTVA, SVE MJERE, SVE ZABRANE I SVI POZIVI, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou, nisu upućeni i na ostalim jezicima, a nema ih i na bosanskom jeziku!

Također, savjetujem ministrici Redžepi da bi bilo bolje da se bavi poslom za koga je zadužena, a ne da se stavlja u dužnost ministra zdravlja za koga nema nikakve kompetencije i nadležnost.

Pozivam sve navedene organe da u buduće svaku odluku i mjere protiv koronavirusa objavljuju i na bosanskom jeziku u svim opštinama gdje žive Bošnjaci.

Koristim priliku da se zahvalim zdravstvenom osoblju na njihov požrtvovani rad u ovo teško vrijeme za državu.

Pozivam i sve građane naše zemlje i ljude u dijaspori na poštivanje pravila ponašanja tokom ove pandemije, te na strpljenju i međusobnu solidarnost, takođe pozivam sve Bošnjake Kosova da nam se jave na br.tel 045300315 radi bilo kakve vrste pomoći u ovom teškom stanju u kome se nalazimo.

RD

Vaš zastupnik u parlamentu Kosova i predsjednik Koalicije VAKAT.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana