Privrednici traže od poslanika da izglasaju Nacrt zakona o ekonomskom oporavku

Privredna komora Kosova i Američka privredna komora na Kosovu zatražile su od poslanika Skupštine Kosova da postignu konsenzus i glasaju za Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, prenosi Koha.

U saopštenju se navodi da je prošlo šest meseci od uvođenja prvih restriktivnih mera kako bi se sprečilo širenje pandemije kovida-19, što je izazvalo poremećaje u ekonomskim aktivnostima i posledično velike poteškoće u poslovanju preduzeća.

Istitucionalni odgovor u vanrednim okolnostima bio nedovoljan i sa zakašnjenjem, a mnoga preduzeća se i dalje suočavaju sa ozbiljnim pretnjama u pogledu opstanka i očuvanja radnih mesta, navedeno je u saopštenju.

Privredna komora Kosova i Američka privredna komora na Kosovu pozivaju članove Skupštine Kosova da brzo deluju u sprovođenju mera ekonomskog oporavka, da postignu potreban konsenzus koji bi omogućio “stvaranje relevantnog zakonskog okvira za sprovođenje ovih mera“.

“Brzo delovanje od suštinskog je značaja za spasavanje preduzeća i zaposlenih pogođenih pandemijom, u vreme kada su drugi daleko ispred Kosova u pogledu državne intervencije usmerene na program ekonomskog oporavka. U suprotnom, ekonomska i socijalna situacija i dalje će se pogoršavati“, navodi se u saopštenju.

(Kosovo Online/Koha ditore)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana