Prizren: Opština ruši Abi Čaršiju, zaposleni poručuju: Ne uzimajte nam hljeb (VIDEO)

Na poziv vlasnika kompanije “Abi Çarshia”, u subotu je u prostorijama ovog poslovnog kompleksa održan mirni protest nakon rušenja nekih objekata od strane inspektorata Prizren.

Dio ovog protesta su bili zaposleni u kompaniji, preduzeća koja obavljaju svoju djelatnost u ovom kompleksu, predstavnici političkih partija i građani. Advokat kompanije, Taulant Hodaj, još jednom je rekao da je jučerašnja akcija Inspektorata bila nezakonita, jer prema njegovim riječima, odluke koje iz Ministarstva okoliša nisu poštovane.

Predstavnici zaposlenih u ovoj kompaniji i preduzeća koja posluju u ovom kompleksu saopštili su da je jučerašnja akcija opštine Prizren nanijela veliku štetu i zahtijevaju da se predsjednik Mytaher Haskuka u rješavanju ovog problema. Za njih je ovo vitalno pitanje izrazio Dritan Sahatçiu, Bertan Bytyçi i drugi.

Ovom protestu priključili su se i zvaničnici iz ogranka AAK i PDK u Prizrenu. Radnici ove kompanije izrazili su zabrinutost zbog jučerašnjE akcijE opštine Prizren jer im se rušenjem objekata ugrožavaJU radno mjesto i egzistencija njihovih porodica.

Inače Inspektorat je djelimično srušio nekoliko objekata u ovom kompleksu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana