Rahmani: Ponudio sam ostavku jer ću se kandidovati za gradonačelnika Uroševca

Sekretar Aškalijske stranke Ćazim Rahmani, koji je dospeo u žižu javnosti nakon što je izabran za zamenika ministra finansija, iako je osuđen za zloupotrebu krivičnog postupka, kaže da je ponudio svoju ostavku na to mesto da bi se kandidovao za gradonačelnika Uroševca, prenosi Reporteri.

Rahmani je rekao da su stranački organi njegove stranke odlučili da se posvete razvijanju ogranaka ove partije širom Kosova i da im je potrebno više vremena da se pripreme za izbore za prvog čoveka Uroševca.

“Mi smo jedina stranka Aškalija koja je parlamentarna stranka i odlučili smo da se više usredsredimo na razvijanje stranke i pripremi za lokalne izbore. Kandidovaću se za gradonačelnika Uroševca na lokalnim izborima i za ovo mi treba vremena da se pripremim za svoj mandat i približim biračkom telu. Zato sam ponudio svoju ostavku“, rekao je Rahmani.

On ističe da njegova ostavka nije povezana sa političkim pritiskom koji je prisutan poslednjih dana u javnosti.

„To nije bio politički pritisak, već je to bila odluka mog političkog subjekta. Ja sam jedina osoba na Kosovu koja ima pet potpisa kosovskih premijera. Ja sam jedini koji ima potpise u nekim ministarstvima kao zamenici ministara i sada me je moja stranka pohvalila što vodim biračko telo i partijske strukture. Želeo sam da služim i ovoj vladi, ali je moja stranka odlučila drugačije i posvetiću se stranačkim strukturama “, poručio je Rahmani.

On je još jednom odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret navodeći da nema krivičnu evidenciji i neko aktivno krivično delo.

„Nemam krivičnu evidenciju kosovske policije, Sud pokazuje da nemam nijedno krivičnog dela, što potvrđuje činjenicu da nisam osuđivan“.

Mediji su prethodnih dana pisali da je Rahmanija 1. oktobra 2018. godine Osnovni sud u Prištini proglasio krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, zbog čega je osuđen na šest meseci zatvora, ali je zatvorska kazna zamenjena novčanom u iznosu od 3.000 evra.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook