Rasim Demiri: Sramotno je što su mediji na albanskom jeziku predstavili Bošnjake Alena i Anela kao pripadnike BSK-a iz srpske zajednice

Jučerašnje zaustavljanje i ispitivanje pripadnika Bezbjednosnih Snaga Kosova je neprihvatljivo i suprotno duhu mira i tolerancije između dvije zemlje i zaslužuje najoštrije osude. Ovakve akcije zvaničnog Beograda nam ne ulivaju nade da će i nekoliko decenija nakon devedesetih godina konačno doći do pomirenja i suživota svih naroda i država na ovim prostorima. Još jedna u nizu akcija koja je dokaz postojanja jedne ustaljene forme zastrašivanja i pritiska na sve što ono nije u skladu sa megalomanskim “beogradskim” snovima.

Smatram da je ovo nepravedan čin i odnos prema našoj državi ne samo od strane Srbije već i od međunarodne zajednice koja nijemo prati sva ova dešavanja. Biti pripadnik Vojske svoje zemlje nije nikakav zločin, ovakvo ponašanje naših komšija nije u skladu sa porukama dijaloga i procesom normalizacije odnosa dviju zemalja. Još jedan u nizu koraka u cilju opstrukcije procesa integracije nevećinskih zajednica u redove BSK-a.

Ovi mladi momci, Alen i Anel, Bošnjaci, naglašavam opet BOŠNJACI, ne rade ništa na uštrb bilo koga već ponosno, junački i dostojanstveno (onako kako priliči Bošnjacima) služe svojoj zemlji. Ovo nije samo pritisak na Republiku Kosovo, već je i pritisak na bošnjačku zajednicu koja je integrisani dio društva svoje zemlje.

Moraću da se osvrnem i na pisanje medija na albanskom jeziku koji su navedene pripadnike BSK-a predstavili kao pripadnike srpske zajednice bez ikakvih osnova i provjere informacija. Njihova neprofesionalnost u izvještavanju i tendenciozno pisanje o etničkoj pripadnosti pripadnika BSK-a nije u duhu pravednog i nezavisnog izvještavanja.

Poštovana gospodo novinari, ako uopšte i zaslužujete takav epitet Alen i Amel Ujkanović su pripadnici BSK-a, državljani Republike Kosovo i pripadnici bošnjačke zajednice. Žalosno je što se u današnje vrijeme i dalje bavimo brojanjem krvnih zrnaca i DNK analizama međutim vaše nepoštovanje prema bošnjačkoj zajednici je odraz mnogo većeg problema unutar kosovskog društva.

Apelujem na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje na ove skandalozne postupke naših sjevernih komšija i da se već konačno zaustavi ova opstruktivna golgota koja ima za cilj širenje straha svim građanima Republike Kosovo sa posebnim akcentom na pripadnike nevećinskih zajednica.

(balkanplus.net)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana