Reagovanje Koalicije Vakat na apel bošnjačkih nevladinih organizacija

koalicijavakatlogo

Koalicija Vakat se zahvaljuje predstavnicima nevladinih organizacija okupljenih oko Bošnjačkog savjeta Kosova i drugih nevladinih organizacija,koji su sa godišnje Konferencije predstavnika civilnog društva održane od 26. do 28. februara u Mavrovu u Makedoniji, uputili apel svim predstavnicima Bošnjaka u institucijama sistema da prekinu sa svađama, napadima, kvalifikacijama i međusobnom netrpeljivošću, uzimajući u obzir sveukupnu tešku situaciju naše bošnjačke zajednice.

 Koalicija Vakat visoko cijeni rad i doprinos nevladinog bošnjačkog sektora na Kosovu na planu afirmacije, prosperiteta i zaštite prava Bošnjaka Kosova i ovaj apel smatra dobronamjernim. Ovakvi mudri i savjetodavni potezi nevladinog sektora mogu biti samo od koristi za cjelokupnu bošnjačku zajednicu na Kosovu.

 Napominjemo da su Koalicija Vakat i njeni čelnici bili prozvani i napadnuti od strane drugog političkog subjekta sa namjerom sticanja političkih poena kod birača. Ističemo da je naš odgovor bio iznuđen i isprovociran, što smo na kraju našeg saopštenja istakli uz izvinjenje svim našim građanima.

 U Saopštenju drugog političkog subjekta dugogodišnji čelnici Vakata su po imenu prozvani kao „politički i nacionalni izdajnici“. A dobro je poznato, naročito nevladinom sektoru, da je većina aktivnosti vezanih za proces decentralizacije i pregovore u Beču, bila u tijesnoj vezi i u kordinaciji sa Forumom Bošnjaka Kosova.

 Koalicija Vakat i njeni članovi će se uzdržavati od bilo kakvih i bespotrebnih rasprava od kojih niko nema koristi. Nastavićemo svoj politički rad i aktivnosti jedino vodeći računa o interesima i dobrobiti Bošnjaka Kosova.


KOALICIJA VAKAT

PRIZREN

28.02.2012.


Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook