Reporteri: Hoxhaj zapošljavao rođake i saradnike u diplomatiji

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj koji je bio i ministar spoljnih poslova, među prvima je koji su zapošljavali članove svoje porodice svoje porodice i bliske saradnike u diplomatskoj službi Kosova, piše Reporteri.

Kako navodi taj medj, prema spisku koji je objavila RTV Dulkađini, Hodžaj prednjači po broju zaposlenih iz kruga sebi bliskih osoba.

U diplomatiju je poslao svoju unuku Ljeuratu Berišu, sekretara Mirjeta Behljuljija, bivše savetnike Envera Bukaja i Ljuljzima Planu i vozača Iljira Berišu, a u Ministarstvu spoljnih poslova promovisao je i Dželjalja Gegu.

Imenovanjem sina poslanika ABK Hadži Šalje za generalnog konzula u Pragu u Češkoj aktuelizovano je pitanje zapošljavanja putem političkih i porodičnih veza u diplomatskoj službi Kosova, navodi Reporteri.

RTV Dukađini je objavila spisak sa imenima nekih osoba koje rade u diplomatskoj službi Kosova, koje su u rodbinskim vezama sa političkim funkcionerima.

Vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani otpustila je četiri konzula, među njima i Fljakrona Šalju, sina poslanika Šalje.

U sredu je Predsedništvo objavilo da je Osmani ukinula četiri uredbe o imenovanju kosovskih generalnih konzula u Pragu, Ljubljani, Skoplju i Tirani.

Pored Šalje, odlukom Vjose Osamni, otpušteni su i Bljendi Kiljaj iz konzulata u Ljubljani, Ljindon Ćira iz konzulata u Skoplju i Haljim Krasnići iz kosovskog konzulata u Tirani.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook