Samoopredjeljenje: Opstruiraćemo svaku sjednicu Skupštine na kojoj bude Selmanaj

Iz Pokreta Samoopredeljenje poručeno je da će ta stranka opstruirati svaku sednicu Skupštine Kosova, ako na njoj bude zamenik premijera Driton Seljmanaj, zbog njegove izjave o pitanju nestalih, prenosi Gazeta Ekspres.

Poslanik Samoopredeljenja Hajrulah Čeku pozvao je sve političke subjekte da se dostojanstveno i bez politizacije odnose prema tom pitanju. Prema njegovim rečima, pitanje nestalih je stvar celog društva.

“Verujem da je izjava bila dovoljna sama po sebi, pozvali smo sve poslanike, a ovaj poziv upućen je i izvan stranačkih i političkih krugova,jer govorimo o vrlo osetljivom pitanju. Pozvao sam sve stranke da se prema ovom pitanju odnose dostojanstveno. Naravno, mogu se desiti propusti i greške, ali mi moramo razmišljati o tim greškama, a ne da ih ponavljamo, a drugo, kada se greške dogode u vezi sa tako osetljivim pitanjima društva, tada moramo pokazati demokratsku zrelost i preuzeti odgovornost”, rekao je Čeku.

Na pitanje da li će se Samoopredeljenje koristiti, recimo suzavcem kako bi sprečili održavanje sednica, Čeku je odgovorio da takve metode nisu potrebne, ali i dodaje da će sprečavati rad Skupštine kako bi pozvali na razmišljanje i kako bi ukazali da pitanje nestalih ne pripada samo jednom političkom entitetu.

“Naš poziv je naša metoda, i mi verujemo da je naš poziv ispravan i verujemo u snagu poziva koji smo uputili u ovom slučaju i to je poziv na razmišljanje i razumevanje problema nestalih ne pripada samo političkoj stranci ili određenom poslaniku koji je napadnut, to pitanje je iznad svih nas i svi bi trebalo da razmišljaju o tome i da preuzmu odgovornost”, rekao je Čeku.

Govoreći o predlogu za svrgavanje vlade, rekao je da je sada odgovornost na drugim političkim strankama koje bi trebalo da podrže tu inicijativu.

“Zahtev i dalje postoji sa svim glasovima naše stranke, ali postoji i poziv svim poslanicima koji tek sada javno priznaju da ova vlada ne radi dobro i da se mora pronaći rešenje. Pitam ih sada, šta čekaju I kada će dati svoju podršku našem predlogu”, kazao je Čeku.

(Kosovo Online/Gazeta express)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook