Teuta Haxhiu: Kurti nije imao hrabrosti da ode u Bijelu kuću

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Teuta Hadžiu kritikovala je opoziciju zbog neusvajanja nekih zakona koji su, kako je rekla, od suštinske važnosti za građane i naglasila da razume njihov zahtev za izlazak na izbore, kao što to čini svaka stranka koja ostane u opoziciji, prenosi Reporteri.

“Nažalost, ovo je loša praksa Skupštine, imamo problem koji nas neprestano proganja. Poslanik ima pravo da ne učestvuje u glasanju, ali Zakon o ekonomskom oporavku, zbog brige o građanima treba doneti”, rekla je Hadžiu i pozvala na saradnju.

Prema njenim rečima “obaveza vlade je da obezbedi glasove u parlamentu, ali je to i individualna neodgovornost poslanika“.

Hadžiu je pohvalila intervenciju njenog šefa Ramuša Haradinaja u “poboljšanju“ tačaka sporazuma potpisanog u Vašingtonu, istovremeno kritikujući Aljbina Kurtija zbog odbijanja poziva da ode u Belu kuću.

“Imamo bivšeg premijera koji nije otišao u SAD i shvatili smo da je postojala pozivnica za Kurtijevu vladu da ode u Belu kuću. Pretpostavljam da on nije imao hrabrosti da se suoči sa onim šta ga tamo čeka”, rekla je Hadžiu.

Hadžiu je istakla da ABK ne želi da se tema Zajednice srpskih opština vrati za briselski sto u dijalogu, rekavši da veruju premijeru da se to neće dogoditi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana