U budžetu za 2021. nije predviđena obećana pomoć od 300 eura za 30.000 radnika

Gotovo 30.000 radnika koji su ostali bez posla tokom pandemije koronavirusa možda neće dobiti obećanih 300 evra, iako je to bio uslov Demokratske partije Kosova da glasa za Zakon o ekonomskom oporavku, piše Reporteri.

U zamenu za glasove poslanika ove stranke, premijer Avdulah Hoti obećao je da će ispuniti obećanje, ali sporazum možda neće biti sproveden.

Ministarstvo finansija i transfera saopštilo je pre nekoliko dana da ovaj amandman nije pokriven finansijskim sredstvima u odobrenom budžetu za 2021. godinu.

Vlada Kosova priprema plan sprovođenja Programa za ekonomski oporavak za 2021. godinu, za koji se očekuje da će biti izglasan u vladi do kraja januara. Kriterijumi i način primene mere za podršku radnicima koji su izgubili posao kao rezultat pavidemija kovid-19 biće otkriveni u vladinoj odluci i javnost će biti blagovremeno obaveštena.

U međuvremenu, Nezavisni sindikat privatnog sektora ovo smatra vrlo zabrinjavajućim.

Jusuf Azemi, predsednik ovog sindikata, kaže da se nada da se tako nešto neće dogoditi. O razlozima zbog kojih vlada nije opredelila ta sredstva nemaju odgovor ni iz opozicije. Eman Rahmani iz Pokreta Samoopredeljenje kaže da to pokazuje neozbiljnost vlade.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook