U Prizrenu otvorena “Izložba rukotvorine Šajaka”

Pre otvaranja izložbe, premijer Haradinaj se sastao s predstavnicima turskih institucija i organizacija na Kosovu i sa turskom zajednicom na Kosovu

U Prizrenu je otvorena “Izložba rukotovorina Šajaka” na kojoj su izložena dela kursista koji su učestvovale na profesionalnom kursu turske opštine Konya (KOMEK), javlja Anadolu Agency (AA).

Pre otvaranja izložbe, premijer Kosova Ramush Haradinaj se sastao s predstavnicima turskih institucija i organizacija i s turskom zajednicom na Kosovu. Haradinaj je rekao da je Kosovo primer u smislu saradnje između zajednica.

“Kosovo je onoliko dobro, koliko smo mi, a posebno koliko su dobro Turci na Kosovu i koliko dobro rade. Ljudi Kosova su zahvalni na podršci Republike Turske nama”, rekao je Haradinaj.

Premijer je rekao da je Kosovo mala zemlja s izazovima, dodajući da zemlja traži članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.“Nije lako za jednu malu zemlju kao što je Kosovo. Potrebno nam je više priznanja zemalja sveta, ali svi znamo da Kosovo ne zaboravlja pomoć, podršku i poštovanje koje nam se daje”, rekao je Haradinaj.

Istovremeno, turski ambasador na Kosovu Cagrı Sakar izjavio je da su žene od velikog značaja za razvoj države i zahvalio se premijeru na učešću u programu.

“Njegovo prisustvo danas je velika podrška turskoj zajednici na Kosovu, turskim nevladinim organizacijama i turskim ženama. Uprkos činjenici da je Kosovo mlada zemlja, to je najbolji primer za evropski kontinent o harmoniji između različitih etničkih grupa. Mi kao Turska ćemo maksimalno pomoći Kosovu u svakoj oblasti”, rekao je Sakar.

Svečanosti su prisustvovali i poslanik Turske demokratske partije Kosova (KDTP) Fikrim Damka, koordinator TIKA-e u Prištini Burak Ceran, direktor Instituta Yunus Emre u Prištini Mehmet Ulker, šef turskog KFOR-a pukovnik Numan Bas, generalni direktor Maarif škola na Kosovu Mesut Ozbaisar, predsednica Udruženja žena Orhideja Sevgi Kervan i mnogi drugi gosti.

Program otvaranja izložbe zatvoren je ceremonijom dodele certifikata i koktelom.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana