Učenici ekonomske škole u Prizrenu konkurentni na domaćem i evropskom tržištu rada(VIDEO)

naslovnaekonomska

Učenici trećeg razreda srednje ekonomske škole” Ymer Prizreni ” u Prizrenu na Bosanskom jeziku u svom kabinetu rade po najsavremenijim metodama nastave na Kosovu ,po uzoru na metode koje se primjenjuju u nastavi skoro u svim evropskim zemljama.

Već četiri godine, profesor,ujedno i menadžer ovog projekta Rešat Etemi ,uspješno osposobljava svoje učenike preko virtuelne firme koja ima sve odlike firme koja u stvarnosti postoji i funkcioniše.

“Ovo je izmišljena firma, mi je registrujemo,primamo radnike tj učenike na svoja radna mjesta, i svaki učenik radi i kontroliše posao u svom sektoru.Kabinet je opremljen kompjuterima,internetom,štampačima i video projektorom.

U vezi smo sa ostalim firmama koje rade na Kosovu i u čitavoj Evropi.Komunikacija sa ostalim virtuelnim firmama je uspostavljena putem interneta i koristimo najsavremenije metode.

Sve što radimo tokom školske godine dostavljamo centru u Prištini,gdje postoji komisija koja ocjenjuje naš rad.
Poslije procjene komisije o uspješnosti projekta dobijamo certifikat koji ima veoma veliku ulogu kako za nas profesore tako i za učenike jer preko tog certifikata mogu mnogo lakše doći do posla,kako ovdje na Kosovu tako i van Kosova,te tako postanu konkurentni na domaćem i evropskom tržištu rada,kazao je između ostalog profesor Rešat Etemi.

VIDEO

FOTO

ekonomskaecenici

ekonomskaresat

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook