Udruženje prevoznika: Obustava saobraćaja od 28. februara ako vlada ne ispuni zahtjeve

Iz Udruženja drumskog prevoza putnika upozorili su danas nadležne organe da će obustaviti svoj rad od 28. februara ukoliko kosovska vlada ne podrži njihove zahteve, prenosi Kosovo Pres.

Iz ovog udruženja su zatražili od kosovskog premijera da se pozabavi njihovim zahtevima, jer u suprotnom neće biti prevoza za putnike širom Kosova.

Oni smatraju da kosovska vlada ima selektivan pristup kada je u pitanju podela sredstava iz paketa ekonomskog oporavka.

„Poslali smo pismo premijeru da održi obećanje da će podržati udruženje drumskog prevoza, a ne da ima selektivnu podršku. Pozivamo vladu da ozbiljno shvati naše zahteve u okviru paketa ekonomskog oporavka. Nemamo drugog načina da ispunimo svoje zahteve, osim štrajka i protesta. Prestaćemo sa radom 28. februara, ali nećemo izaći na ulice zbog pandemije“poručuju iz ovog udruženja.

Neki od njihovih zahteva su da se „subvencioniše 0,50 centi po kilometru svaki ekonomski operater, na osnovu putovanja koje je izdao Ministarstvo infrastrukture za redovne linije za prevoznike u drumskom saobraćaju autobusom, kao osnovni element za opstanak ovih preduzeća i očuvanje radnih mesta zaposlenih“.

„Tražimo da se obezbede plate zaposlenih od strane Vlade Kosova i da ih isplati na osnovu spiska plata ostvarenih iz prethodnog meseca preko PAK-a i Trusta. Zahtevamo promenu PDV-a odnosno smanjenje sa 18 odsto na 0 odsto kao što je bilo do 1. septembra 2015. godine po zakonu EU“, neki su od zahteva čije je ispunjenje ovo udruženje zatražilo od kosovske vlade.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook