Uskoro u Prizrenu 1500 novih radnih mjesta

“1.500 novih radnih mjesta očekuje se da će se otvoriti u Prizrenu sa izgradnjom novog trgovačkog centra “Galeria Shopping Mall”, a cijela investicija vrijedna je više od 20 miliona eura”, rekao je juče direktor ovog trgovačkog centra, Gojart Shaqiri na prezentaciji za medije u Prištini.

On je naglasio da je ovaj projekt okupio tri kompanije, a nakon postizanja sporazuma sa austrijskom kompanijom “Cineplexx”, očekuje se da će biti dodatno uloženo još 4,5 miliona eura.

“Prije godinu dana rođena je ideja za ovaj projekat. Tri domaće kompanije udružile su snage da otvore ovaj trgovački centar. Galeria je jedan od investicijskih projekata u Prizrenu, gdje se očekuje da će biti uloženo više od 20 miliona eura”, rekao je  arhitekta ovog projekta, Arber Sadiku i dodao  da će ovaj centar imati sve elemente Prizrenske tradicije.

“Pokušali smo da osmislimo nešto drugačije i da trgovinski centar bude i mali porodični prostor za sve. Mislimo da ovaj centar ima sve elemente da odgovori svim zahtjevima Prizrenaca”, rekao je predstavnik Cineplexx na Kosovu, Milazim Saliu te naveo da je cilj kompanije proširenje i na druge gradove na Kosovu.

U ovom tržnom centru će biti više od 130 trgovina, poznatih domaćih i međunarodnih brendova.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana