Uspješno završena velika kampanja Unije Kosovskih Studenata u Turskoj: Marerijalna pomoć za 283 studenta koji studiraju širom Turske

Unija Kosovskih Studenata u Turskoj (TOKOB) koja postoji već pet godina i koja je uspjela da okupi sve kosovske studente na jednom mjestu, pokrenula je kampanju pod nazivom “U Turskoj si kod kuće, nisi sam” povodom novonastale situacije, pandemije korona virusa (COVID-19), te je na taj način pružila ruku pomoći kosovskim studentima koji studiraju širom Republike Turske, a koji osim roditeljske pomoći nemaju druge prihode.

U ovoj kampanji koja je pokrenuta od strane TOKOB-a, studentima koji su trenutno daleko od svojih porodica u samo kratkom roku za manje od 24 sata, od strane građana, kao i poznatih biznismena koji žive i rade u Turskoj, a koji su inače porijeklom sa Balkana, pružena je velika materijalna i duhovna podrška.

Cjelokupna materijalna pomoć danas je podjeljena za 283 studenata koji studiraju u 24 različita grada širom Turske.

Unija studenata će u narednim danima u okviru gore pomenute kampanje naročito pomoći studentima koji borave van studentskih domova uz pomoć biznismena, opština, guvernerstva i načelništva Republike Turske, tako što će im poslati pakete osnovnih životnih namirnica.

Predsjednik Unije Kosovskih Studenata u Turskoj Gani Šekerdži vezano za ovu temu izjavio je slijedeće:

“Trenutno se na nivou čitavog svijeta vodi velika borba protiv korone virusa. Takođe i mi uz pomoć bratskog naroda Republike Turske pokušavamo prebroditi ovaj težak period.

Mi smo kao Unija pokrenuli kampanju pod nazivom “U Turskoj si kod kuće, nisi sam”, s ciljem da pružimo kako materijalnu, tako i moralnu podršku studentima sa Kosova koji studiraju u 24 grada širom Turske.

Za kratko vrijeme tj. za manje od 24 sata zahvaljujući bratskom narodu Republike Turske prikupili smo veliku materijalnu podršku. Danas smo ovu materijalnu podršku poslali na bankovne račune 283 studenata.

U ime upravnog vijeća naše Unije, kao i u ime svih Kosovskih studenata, želim izraziti veliku zahvalnost predsjedniku BISAV Vakufa gosp. Yükselu Özkale, predsjedniku Tursko-Balkanskog Edukativnog Vakufa gosp. Aytuğu Öneru, biznismenu gosp. Hifzi Kuruša, fudbaleru reprezentacije Kosova gosp. Vedatu Muriqiju, počasnom konzulu Republike Kosova iz Burse gosp. Fahrettinu Guleneru, počasnom konzulu Republike Kosova iz Antalije gosp. Kaanu Kašifu, počasnom konzulu Republike Kosova iz Eskišehira gosp. Alihanu Karadžanu, biznismenu porjeklom sa Kosova gosp. Aydinu Yilmazu, kao i čitavom narodu Republike Turske što su nam omogućili da se osjećamo kao kod kuće”.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook