Uz bogat kulturno-zabavni program učitelj Erdoan Bajrami se oprostio od svoje najbolje generacije učenika (FOTO/VIDEO)

„Mini“ maturanti, svršeni učenici petog razreda Osnovne škole “Lekë Dukagjini” u Prizrenu u nastavi na bosanskom i albanskom jeziku, proslavili su 18.juna ove godine mini maturu u restoranu Nafron.

Nakon proslave, danas 22. juna u prostorijama svoje škole oni su uz bogat kulturno-zabavni program održali i priredbu za rastanak gdje su prisustvovali i roditelji malih maturanta koji su bili oduševljeni programom jer se po prvi put mini matura u ovoj školi obilježila sa priredbom.

U prethodnih pet godina sa njima je bio njihov učitelj Erdoan Bajrami koji sa ponosom kaže da je ovo bila najbolja generacija učenika do sada.

previous arrownext arrow
Slider

“U prvi razred u nastavi na bosanskom jeziku bilo je upisano 17 učenika, svih 17 je uspješno završilo peti razred. Svaka generacija đaka ima svoje specifičnosti. Uglavnom ih pamtimo po uspjehu, školskom prije svega. Ovu ću generaciju dugo pamtiti i sa ponosom kažem da je bila najbilja do sad. Iako je bilo i uspona i padova, uvijek smo nalazili pravo rješenje za kvalitetnu nastavu, kaže učitelj Bajrami.

Učitelj Erdoan Bajrami nije krio da mu je rastanak sa malim maturantima teško pao.

“Pet godina smo zajedno, navikli smo jedni na druge i međusobno smo se zavoljeli pa nam ovaj kraj teško pada, kako meni tako i njima. Bili su izvrsni učenici, hvala im od srca. Zahvaljujem se i njihovim roditeljima na saradnji jer bez njih ne bi uspijeli da budemo najbolji”, rekao je za naš portal učitelj Bajrami.

Na kraju večeri, u prisustvu roditelja i svih članova kolektiva škole, učenicima petog razreda dodjeljene su đaćke knjižice i svjedočanstva a učitelj Bajrami je svojim učenicima poželio puno uspjeha u jedno novo razdoblje života.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana