Vlada Kosova: Ljekarima dodatnih 250 eura mjesečno, medicinskim sestrama 150

Vlada Kosova je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli dodatnih sredstva za pripadnike policije i zdravstvene radnike, zbog povećane angažovanosti u toku pandemije kovid-19, prenosi Koha.

Kako je saopšteno, izvojena sredstva iznose 1,6 miliona evra za policiju plus osam miliona evra dodatka za zdravstvene radnike za januar, februar i mart 2021.

Prema najavi, dodela sredstava vršiće se prema kategorizaciji.

U prvoj kategoriji su lekari koji će dobiti mesečno dodatno 250 evra, u drugoj su medicinske sestre koje će dobiti dodatak na zaradu u iznosu od 150 evra, dok je u trećoj kategoriji pomoćno zdravstvene osoblje koje može da računa na dodanih 100 evra mesečno.

Kako je navedeno u saopštenju, vlada je odborila odluku o planiranju i sprovođenju Programa ekonomskog oporavka za finansijsku podršku projektima i inicijativama usmerenim na poboljšanje položaja žena u društvu i privredi.

Odluka obavezuje Agenciju za ravnopravnost polova pri Kabinetu premijera da sprovodi i nadgleda ovaj plan.

U drugoj fazi ovog plana, budžet izdvojen u iznosu od milion evra koristiće se za podršku ciljnim grupama kao što su: žene koje poseduju mala privatna preduzeća, one koje su organizovane u zadruge i druge oblike organizacija, pojedinci koji imaju inicijativu za samoozapošljavanje, kao i žene iz osetljivih društvenih grupa.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook