Vlasnici sala za vjenčanje traže dozvolu za rad

Hotelsko-turistička komora je na danas održanom sastanku sa nekim vlasnicima svadbenih sala iz svih opština u vezi sa merama sprečavanja širenja pandemije koronavirusa zatražila od vlade, odnosno od Ministarstva zdravlja da im dozvoli održavanje venčanja za 200 ljudi, podsećajući da su sale zatvorene 500 dana, prenosi Reporteri.

Uputili su poruku „Ili sve otvorite do ponedeljka ili zatvorite sve“.

Predsednik komore Hisen Sogojeva naglasio je da se nakon zatvaranja, kome su se protivili, sada insistiraju na otvaranju, i dodao da u saradnji sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom priprema nacrt priručnika za upustvo za rad u uslovima pandemije.

„Sa ministrom Vitiom pripremamo priručnik koji bi bio vodič za ugostitelje, kako da funkcionišu nakon otvaranja. Vrlo smo oprezni, jer to što bude u priručniku, mora biti i sprovedeno, jer ćemo biti zajednički partner vladi, odnosno relevantnom ministru“, rekao je Sogojeva.

Ako je dozvoljeno četiri osobe na 10 kvadratnih metara u bilo kojem restoranu ili bilo kojoj zatvorenoj ili otvorenoj sali, zašto ne bi bilo dozvoljeno za venčane sale, zapitao je Sogojeva.

„Nismo tražili ništa više, negde oko 150, najviše 200 ljudi u hiljadu kvadratnih metara, čak i hale izgledaju ružno kad je u njima malo ljudi“, dodao je Sogojeva.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook