Zaustavljeni radovi na kompleksu “Abi Čaršija”: Visokom zvaničniku PDK u Prizrenu ruši se objekat bez dozvole

Nadležne službe Opština Prizren počele su sa rušenjem kompleksa “Abi Çaršija”, jer je premašena dozvolu.

“Abi Čaršija”, vlasništvo Irfana Fushe, nekadašnjeg kandidata PDK-a za poslanika u Skupštini Kosova, 35 posto objekta u ulici Tirana u Prizrenu je izgrađeno suprotno opštinskoj dozvoli. Čak je, prema riječima predstavnika Opštine Prizren, ova firma izgradila objekte na dijelu javnog puta za šta nikako nije imala dopuštenje.

“Direkcija za Inspekcije započela je izvršenje odluke o rušenju dijela projekta trgovačkog centra u ulici” Tirana “, prenosi” PrizrenPress.


“Kako je javnost ranije obaviještena, ovaj projekat je prekoračio građevinsku dozvolu izgradnjom na mjestu gdje je predviđena izgradnja javnih puteva.”

“Inicijalno, opštinski inspektori zatražili od investitora da obustave radove, pružajući im priliku da revidira postojeću dozvolu. Uprkos toj mogućnosti, nastavljeno je sa nelegalnom izgradnjom objekata, za šta su opštinski inspektori već izrekli tri kazne”.

“Poslije obavještenja od dana 24.08. 2018 za izvršenje odluke, kao posljednje mjere, započelo je rušenje”.


“Tokom akcije rušenja vlasniku je uručena odluka u pisanom obliku da samostalno poruši objekte koje nije u skladu sa građevinskom dozvolom, za čije je izvršenje Direktorijat za inspekcijske poslove dao rok od 30 dana”.

“Predmet koji je u pitanju, odnosno radovi na kompleksu i dalje će biti pod stalnim nadzorom dok se odluka ne ispoštuje u potpunosti”.

Vlasnik “Abi Çaršije” Irfan Fuša je član Demokratske stranke Kosova. Na izborima za 2014. godinu bio je kandidat PDK-a za poslanika Skupštine Kosova, ali nije uspio da dobije dovoljno glasova za poslanika.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana