Župa pod snijegom

zimaaa

Mnoga sela u Župi su ovih dana pod snježnjim pokrivačem koji je protekle nedjelje nakon obilnih kišnih padavina napadao.
Putni pravci prema selima Gornjem i Donjem Ljubinju kao i prema Nebregoštu i Manastirici su teško prohodni i bez zimske opreme praktično je nemoguće stići do njih. 
Što se tiče glavnog putnog pravca Prizren – Prevalac on je prohodan jer kamioni – čistači rade punom parom  što se ne bi reklo da oni rade putem ovih pomenutih sela. 
Takođe je put prema selu Lokvici izuzetno težak za vožnju tako da je preporuka svim vozačima koji putuju iz pravca Prizrena prema selima u Župi da bez potrebne zimske opreme i lanaca nije moguće putovati. 
U nekim našim mjestima snijega ima preko 70 centimetara a najsretniji su zbog toga djeca. Treba istaći da električne energije ima ali u nekim selima nema mobilne telefonije VALA 900 zbog oštećenih kablova. 
Preporuka mještanima  naših sela da bez preke potrebe ne trebaju silaziti u grad jer danas ne rade državne insitucije zbog pravoslavnog Božića.


Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook