Ljubiša Samardžić ponovo pušten na kućno liječenje

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić nakon nekoliko nedjelja provedenih na Klinici za hematologiju, Kliničkog centra Srbije, pušten je kući.

– Ljubišin život i dalje visi o koncu jer ima više hroničnih i udruženih bolesti zbog kojih konstantno nastaju komplikacije. U bolnici je stalno bio pod nadzorom i terapijama, ali je tim doktora različitih specijalnosti odobrio da on u ovom trenutku bude u krugu porodice. Porodično okruženje sigurno će mu značiti, jer su mu njegovi najbliži i najveća podrška sve ovo vrijeme. Uvijek je isticao da mu je u životu najveća podrška supruga Mirjana, a da mu djeca i unuci donose neizmjernu sreću – kaže izvor za Telegraf.

Ljubiša je u decembru prošle godine imao tešku operaciju tumora na mozgu, ali su doktori još tada imali optimistične prognoze jer se glumac iznenađujuće uspješno i brzo oporavljao. Međutim, nakon tri mjeseca glumac se zbog glavobolje, mučnine i vrtoglavice vratio u bolnicu, a tamo se njegovo stanje ubrzo pogoršalo.

Tim najboljih stručnjaka sve vrijeme preduzima sve što je u njihovoj moći da stabilizuje njegovo stanje.
Porodica Ljubiše Samardžića odlučila je da o njegovom zdravstvenom stanju ne govori nikome osim najbližim prijateljima i članovima porodice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.