Na crnom tržištu karte za finale Lige prvaka dosegle cijenu od 16.000 eura

Navijači koji traže ulaznicu viška za utakmicu finala Lige prvaka između Liverpula i Real Madrida koja se igra u Kijevu naletjeli su na astronomske cijene kod preprodavača.

Naime, na internetu ulaznice se prodaju i za 20 puta višu cijenu, jedna se čak prodavala za 14.000 funti, što je oko 16.000 eura.

Liverpul je do sada prodao 16.626 ulaznica za subotnju utakmicu, a cijelu situaciju prokomentirao je navijač Liverpula Nil Atkinson, voditelj ”Anfield Wrap podcasta”:

– Situacija je smiješna, treća strana je vidjela priliku za zaradu. Mnogo ljudi koji ne podržavaju nijedan klub dobit će ulaznice i odmah će htjeti iskoristiti šansu za velikom zaradom.

Ulaznice se ponovo prodaju na stranici Ticketbis, koja nudi niz ulaznica za utakmicu. One najjeftinije u sektoru navijača Reala prodaju se za 410 funti, dok su najjeftinije u Liverpulovom dijelu stadiona, 1.337 funti. Inače, to su ulaznice kategorije četiri koje su bile dostupne za 61 funtu. A nekoliko je ulaznica u neutralnom dijelu prodano za više od 1.200 funti.

Jedna ulaznica u drugoj kategoriji, koje su bile dostupne za 280 funti, prodaje se za 14.723,39 funti! Ili spomenutih 16.000 eura.

Iz Liverpula procjenjuju da je jedan od tri navijača uspio nabaviti kartu za izvornu cijenu te su zamolili navijače da ne kupuju ulaznice nacrno i da izbjegavaju put u Kijev bez zlata vrijednog papirića. Prodaja karata nacrno u Velikoj Britaniji zabranjena je od 1994. godine zbog straha od prevelikih cijena.

Problem je što ta zabrana ne vrijedi za države van Britanije, a pošto je stranica Ticketbis podružnica kompanije ”Stubhub” sa sjedištem u Španiji, ne mogu ništa napraviti po tom pitanju. Ostale stranice koje prodaju ulaznice s napuhanim cijenama uključuju Ticketgum, gdje su ulaznice u kategoriji tri, koje su klubovi prodavali za 140 funti, sada prodaju od 1.400 funti pa nadalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.