TRAGIČNA SUDBINA POZNATE PJEVAČICE: Kćerka joj umrla u 27. godini, doživjela je moždani, a onda joj je preminuo i suprug

Pjevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je na današnji dan 2012. godine ostavivši za sobom bogati muzički opus.

Ona je preminula u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlječive bolesti umrla u 27. godini. Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razboljela. Vera je 2006. godine doživjela moždani udar, da bi već 2007. bila smještena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

– Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za baku i djeda, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a poslije njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razboljela, a poslije nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smjestili u Centar za stara lica u Rumi- rekao je ranije za medije Danilo Živković, unuk Vere Ivković, koji je krenuo njenim stopama i učestovao u jednoj od sezona “Pikovih zvezda”.

Vlada Živković ispričao je 2008. da se njegova majka mnogo mučila.

– Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u 27-oj godini života. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac- rekao je tada Verin sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je oboljela.

U Centru za stara lica prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i kolegica Anđelka Govedarević ispričala je za Puls prije četiri godine da je Vera uvijek voljela da se smije, ali da nije mogla da podnese da njene kćerke nema.

– Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je voljela da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmijeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju- ispričala je tada Anđelka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.