Predsjednik Thaçi poziva najveću svjetsku automobilsku kompaniju “Toyota” da investira na Kosovu

Predsjednik Thaçi poziva Toyote da ulažu u njega

Predsjednik Republike Kosovo, Hashim Thaçi, drugog dana državne posjete Japanu sastao se sa visokim predstavnicima najveće svjetske automobilske kompanije Toyota.

Susrevši se s izvršnim potpredsjednikom Toyota Corporate, Mitsuruom Kawaiem i upravom proizvodnog pogona Toyota City, predsjednik Thaçi ih je pozvao da razmotre širenje tržišta na Kosovu.

„Bila je to sjajna prilika da razgovaramo o mogućnosti širenja Toyotinog tržišta na Kosovu. Sigurno smo mjesto za ulaganja, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posjete imat ćemo daljnje sastanke kako bismo produbili ovu saradnju “, rekao je.

Prema njegovim riječima, na sastanku je pozdravljena ideja o osnivanju japanskog poslovnog centra na Kosovu.

S druge strane, izvršni potpredsjednik korporacije Toyota Mitsuru Kawai pozdravio je ideju da se sagleda mogućnost saradnje sa Kosovom.

Naglasio je da prvo treba povećati broj korisnika. „Stoga je prva misija i zahtjev kosovskog stanovništva da voze što više Toyote“, dodao je.

Predsjednik Thaçi je tokom posjete Japanu posjetio stare hramove Kyota. Upoznao je i dva kosovska studenta koji studiraju u Osaki i Kjotu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.