Jednomjesečni pritvor za 30 lica uhapšenih u Karačevu

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je pritvor za 30 osumnjičenih, koji su uhapšeni u petak u selu Karačevo u opštini Kamenica, prenosi Gazeta Ekspres.

“Sudija za prethodni postupak Ramiz Azizi smatrao je da su ispunjeni zakonski uslovi za određivanje pritvora osumnjičenim, jer bi izricanje drugih alternativnih mera ometalo normalno vođenje krivičnog postupka“, saopšteno je iz Osnovnog suda u Gnjilanu.

U saopštenju se ističe da se F. L. sumnjiči da je počinio dva krivična dela „Krijumčarenje robe“ i „Organizovanje piramidalnih šema i ilegalno kockanje“.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni F. L. u selu Karačevo, u svojstvu policajca, u cilju pribavljanja nelegalne imovine, kontinuirano pomagao i prikrivao izvršenje krivičnog dela od strane drugih osumnjičenih, koji su ilegalnim prelaskom granične linije krijumčarili raznu robu, izbegavajući carinsku kontrolu. Takođe, isti, u svom lokalu na istom mestu, kontinuirano organizuje igre na sreću, koje su zakonom zabranjene“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Gnjilanu.

Pritvor je određen i ostalim pripadnicima policije, ali i građanima koji se sumnjiče za krijumčarenje robe i saradnju sa policajcima.

Pritvoreni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu na odluku Osnovnog suda u Gnjilanu.

U petak je u selu Karačevo kod Kamenice kosovska policija uhapsila 33 osobe, uključujući i policajce.

Tokom ove akcije oduzeti su automati za kockanje i materijalni dokazi za koje se sumnja da su korišćeni u kriminalnim aktivnostima.

Takođe, kako je javljeno u ovoj akciji je srušeno 12 objekata u kojima se odvijalo kockanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.