Mustafa: U Karačevu udareno u glavu organizovanog kriminala

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je akcija kosovske policije u Karačevu uspešna i neophodna.

Mustafa je odgovorio Aljbinu Kurtiju koji je rekao da je kriminal uhvaćen za rep, a da je glava možda u Prištini.

Mustafa kaže da je vreme da se procenjuju akcije, a ne jalove izjave, prenosi Gazeta Ekspres.

Lider DSK ocenio je da je policijska akcija u Karačevu pogodila glavu organizovanog kriminala.

Mustafa je ovako opisao akciju policije i tužilaštva koja je udarila na kriminalnu mrežu na granici sa Srbijom gde se odvijalo ilegalno kockanje.

“Ocenjujem da je akcija bila neophodna i uspešna. Borbu protiv kriminala i korupcije moraju podržati svi. Neko može izmisliti fugure glave i repa, međutim istina je da borba protiv kriminala borba protiv poglavica i za jednu glavu manje”, rekao je Mustafa.

Mustafina reakcija usledila je dan nakon što je bivši premijer Aljbin Kurti rekao da udar na kriminal na granici sa Srbijom nije udarac u glavu.

Mustafa je ove komentare glavnog opozicionara nazvao “jalovim izjavama” i naglasio da je vreme da se procenjuju akcije, a ne jalove izjave.

Lider DSK čestitao je institucijama za sprovođenju zakona tokom akcije u petak u Karačevu.

“Čestitam kosovskoj policiji, tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i vladi na ovoj uspešnoj i odlučnoj akciji”, poručioje Mustafa.

Ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu rekao je u petak u Skupštini Kosova da mu u vreme dok je bio premijer Kurti nije dao dozvolu da sprovede akciju u Karačevu.

“Kurti me je zaustavio u februaru, sada me niko ne zaustavlja. Radeći svoj poaso i verovatno ćete vrlo brzo čuti šta sam uradio”, rekao je Veljiu.

U petak je u selu Karačevo kod Kamenice kosovska policija uhapsila 33 osobe, uključujući i policajce.

Tokom ove akcije oduzeti su automati za kockanje i materijalni dokazi za koje se sumnja da su korišćeni u kriminalnim aktivnostima.

Takođe, kako je javljeno u ovoj akciji je srušeno 12 objekata u kojima se odvijalo kockanje.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana