Majka je objavila sliku svoje bebe na Facebooku. Nekoliko trenutaka kasnije je preminula i svima treba biti opomena!

Najveća obaveza svake majke jeste da obezbijedi sigurnosti svoje djece u svakom pogledu i u bilo koje vrijeme. Holly Wagner iz Louisiane je mislila da je sve pod kontrolom dok je vozila svoja dva sina, jednog o 3 godine i drugog od 11 mjeseci. Dječaci su kao i uvijek bili vezani u svojim sjedaljkama, no Holly je napravila veliku grešku koja se kasnije ispostavila fatalnom.

2013 godine njen dečko je vozio sinove na stražnjem sjedištu. Nakon što je shvatio da je prošao znak ‘Stop’ naglo je zakočio, ali je bilo prekasno. Posljedice su bile katastrofalne. Sudario se sa drugim automobilom, što je izazvalo velike povrede i za njega i za njene sinove. Holly je bila kod kuće kada je primila tragičnu vijest od policije. Iako su njen dečko i stariji sin zadobili teže povrede, one nisu bile opasne po život.

Povrede 11-mjesečnog Camerona su bile smrtonosnije. Naime kopča kojom je bio vezan je pukla, te je on ispao i auta. Narednih dana Holly je stavljena pred veliku odluku, da li isključiti aparate na kojima je Cameron bio ili ga pustiti da se tako pati.

13. maja dječak je preminuo na njenim rukama.

Policija joj je otkrila tačan uzrok smrti njenog sina. Sjedaljka je bila previsoko postavljena, i sjedište je bilo isuviše veliko za dijete. Također djeca ispod 4 godine starosti ne bi smjeli licem biti okrenuti prem prednjim sjedištima, već bočno. Na taj način su više zaštićeni ukoliko dođe do nesreće.

Svega nekoliko sedmica, nakon nesreće, Holly je objavila fotografiju svog sina u sjedaljci. Kako kaže niko je nije upozorio na njegov krivi položaj. Zato ona upozorava druge roditelje kako ne bi doživjeli ono što je ona.

Kako se ne bi pravile iste greške, roditelji se i pri kupovini sjedaljki moraju dobro informisati i odabrati odgovarajuće. Za roditelje nema ništa gore od toga da cijeli svoj žvot osjećaju grižnji savjest zbog smrti sopstvenog djeteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.