Popović se preko Konjevića sveti Šauliću?!

Dok mnogi pokušavaju da ga degradiraju, on ide dalje i ruši mostove nepovjerenja, laži i neistina… Jeste Šerif Konjević pomalo „teškog” karaktera, ali mnoge upravo boli njegova iskrenost. Možda mu se baš ta osobina „razbije” o glavu, ali kako reče: “ja se mijenjat neću”.

-Zašto i zbog čega da se mijenjam, prije svega zbog koga? Nikada nikoga nisam uvrijedio ni na nacionalnoj ni na vjerskoj osnovi, ali ni na bilo koji drugi način. Mene su vrijeđali mnogi, znani i neznani. Davali sud o meni, a da pored mene ni prošli nisu. Pjesmom i radom se borim dok oni koji mi “rade o glavi” sjede kod kuće i čekaju da ih neko negdje pozove – počeo je ovim riječima Konjević priču “Express”.

Mnoge tvoje kolege su te savjetovale da bi trebao “spustiti loptu na zemlju”, da malo “glumiš” kao mnogi na estradi, ali nisi ih poslušao?

-Šta imam njih da slušam. Da sam slušao te i takve, davno me ne bi bilo nigdje. Nisam ni drcan, ni glasan, ni bezobrazan samo sam do bola iskren. I tu moju iskrenost mi niko i nikada neće uzeti. A, to je upravo ono što mnoge boli. Mnogi od njih bi htjeli da budu Šerif, da budu direktni i otvoreni, ali boje se da ne bi slučajno neko nešto o njima ružno rekao. A, ne znaju da ih ogovaraju i ovako i onako, a možda i znaju.

Ovih dana tvoja zajednička fotografija sa Sašom Popovićem je uzdrmala društvene mreže. Zbog čega?

– Mene dugo nije bilo na “Grandu”. Saša i ja nikada nismo sjeli i pogledali se oči u oči i vodili otvoren razgovor, a to je opet mislim bila greška. Jer da sam to učinio uštedio bih sebi mnoge stvari, pa i to da ne budem na “Grandu”. Sada kada smo razgovarali, saznao sam, ali ne direktno od Saše, da su neki ljudi koji su bili meni veoma bliski, koji su mi se predstavljali kao prijatelji, Popoviću govorili šta ću mu ja u “Grandu”, da mu ne trebam, da me zaobilazi… Ali, nikada, i kada me nije bilo u “Grandu” o tom čovjeku nisam rekao ni jednu ružnu riječ.

serif-grand1

Kako je došlo do ponovnog susreta?

-Tom je mnogo kumovao Aca Lukas. On je bio taj okidač i zbog toga sam mu zahvalan. Lukas i ja imamo neke planove, od zajedničkih nastupa pa do i jednog dueta koji bi se uskoro mogao realizirati. On je jedan od najelokventnijih pjevača na estradi.

Bio si na snimanju jedne od emisija “Zvezde Granda”. Kakva ti je bila uloga?

-Jedan kandidat je pjevao moju pjesmu i onda me Saša zamolio da sjednem na njegovo mjesto i dam svoje mišljenje tom kandidatu. A,kada je taj takmičar završio sa pjevanjem moje pjesme, Saša je rekao da bih tada ja trebao izaci na binu otpjevati tu istu pjesmu. Bio je to zaista jedan pravi šou. Ali, uskoro će se moći to vidjeti u jednoj od emisija. Nakon toga shvatio sam zašto su najpopularniji i najgledaniji.

Kada bi, recimo, postao član, s kim bi se najvise družio ili ko bi te najviše nervirao?

– Ma niko vjeruj mi. Svako od njih je priča za sebe, svako od njih je karakter za sebe, a opet čine jednu takvu kompaktibilnu družinu profesionalaca da je to za nepovjerovati. Mislim da smo na istoj talasnoj dužini jer sam po karakteru i sam takav.

Ipak, pjevač nam nije rekao sve do kraja jer bi, prema nepotvrđenim informacijama koje imamo, trebao biti stalni član žirija. A, kako Šerifa i Šabana zbog pjevanja stalno uspoređuju, a i smatraju ih velikim rivalima, već se šuška kako na takav način se Popović želi osvetiti Šabanu koji je svojevremeno ogovarao Konjevića u “Grandu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.