Abrashi razriješio nezakonite jedinice u Ministarstvu infrastrukture

Ministar infrastrukture Arban Abraši, na osnovu preporuka Ureda za reviziju, doneo je odluku da razreši dužnosti “jedinice za sprovođenje projekta”, jer su tokom njihovog osnivanja zakonski uslovi bili zanemareni, prenosi Kosovapres.

Izveštaj Revizora utvrdio je da su odluke o formiranju jedinica za nadzor projekata “Izgradnja auto-puta Kijev-Zahać”, “Izgradnja auto-puta Priština-Gjilane-Bela Zemlja”, “Proširenje ulaza i izlaza u Uroševcu, Prizrenu i Gnjilanu”, “Izrada projekta auto-puta Istok-Peć-Dečani, Đakovica, Prizren”, preduzete bez prethodnog odobrenja Ministarstva finansija, koje se po zakonu traži.

Prema Revizoru, osnivanje ovih jedinica nepridržavanjem regulatornih zahteva može uticati na neredovne budžetske rashode, kao i na nedostatke u finansijskom upravljanju.

Abraši je, kako se navodi, postupao u skladu sa zakonom, zasnovanom na nalazima Revizorske službe, poništavajući prethodne odluke kako bi ceo proces bio stavljen u pravni kolosek.

U narednim danima ministar će doneti i druge odluke, koje su izašle kao preporuke Revizora, radi uštede javnog novca i sprovođenja zakona, navodi se u najavi Ministarstva infrastrukture, navodi Kosovapres.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook