Albanac pokušao prokrijumčariti drogu u vrijednosti od 1,62 miliona eura

Na granici između Hrvatske i Crne Gore policija zaplijenila veliku količinu droge

Suradnjom policijskih službenika Policijske stanice Gruda i radnika Carinske ispostave Karasovići na Međunarodnom drumskom graničnom prijelazu Karasovići, između Hrvatske i Crne Gore, spriječen je pokušaj krijumčarenja više od 232 kilogama marihuane.

Tim povodom u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije. Uz načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tončija Radibratovića, voditelja Odjela kriminaliteta droga Hrvoja Neusidla i voditelja Odjela za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice Mata Barišića, konferenciji su prisustvovali predstavnici carine, i to pomoćnica načelnika Carinarnice Ploče Vedrana Starić, te predstojnik Carinske ispostave Karasovići Miho Arbulić.

Naime, u noći s ponedjeljka na utorak prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, kontrolirano je teretno vozilo s priključnim vozilom albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Albanije.

Tokom obavljanja granične kontrole od strane granične policije i carinara, u prednjem dijelu priključnog vozila uočen je posebno prerađen prostor u kojem se nalazilo više plastičnih i platnenih vreća s paketima karakterističnim za pakovanje opojnih droga.

Zbog sumnje u krijumčarenje opojnih droga 47-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga teretnog i priključnog vozila kojom prilikom je pronađeno 220 omota s ukupno 232,794 kg marihuane.

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 4.000.000 kuna (oko 542 hiljade eura). U uličnoj preprodaji na području Hrvatske dosegla bi iznos od skoro 12.000.000 kuna (1,62 miliona eura), dok bi ta vrijednost na tržištu Zapadne Evrope bila duplo veća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.