Albin Kurti: Mustafa sa Thaçijem i zbog straha od istrage

Kurti je ubjeđen da je PDK došla na vlast preko Kosovske informativne službe (SHIK) koju vodi sadašnji predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli. Zbog toga, kaže Kurti, dug koji Thaçijeva partija ima prema ovoj službi treba da plaća ona sama, a ne kosovski narod preko državnog budžeta ili položaja u institucijama.

U intervjuu datom za list ”Zëri” lider ”Samoopredjeljenja” je rekao da treba formirati Parlamentarnu istražnu komisiju o sastavu i sadržaju SHIK-a, njegove strukture i ciljeva, zakonske osnove i pravilnika o radu, polaganju računa i finansijama.

Upitan za komentar o koaliciji PDK-LDK?, Kurti je rekao da koalicija PDK-LDK predstavlja strah ovih partija od reakcije građana.


Dvije partije koje su u opadanju su se ujedinile zbog straha od propadanja i daljeg raspada. Njihovi lideri su prethodno svoje partije pretvorili u produžene ruke lidera koji su se rukovodili uskim interesima a ne političkim idejama. 

Zbog toga ove partije više nisu imale računa da naglašavaju međusobne razlike. 

Razlike su ih razotkrile kao apsolutno nepolitičke političare. A čitav ”program” je napisan jako brzo i lako, i položaji za ostale su bili raspodjeljeni lako i brzo, a svo odugovlačenje je bilo zbog položaja premijera koji je zamišljen kao carski presto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.